Úvodná stránka

KovoPolotovary v továrni LOCINOX

Dátum:6.2.2020

Historické belgické mesto Gent

Minulý týždeň sme boli pozvaní popredným výrobcom:kovových mechanických doplnkov, súčastí plotov a brán belgickou spoločnosťou LOCINOX. To že sa nebude jednať o bežnú a nudnú prehliadku sa dalo usudzovať už z miesta pristátia, ktorým bolo belgické mesto Gent. Všetky zázemia tejto firmy, a to aj vrátane samotnej výroby, sa nachádza práve niekoľko kilometrov od tohto magického mesta. Locinox sa nevydal cestou znižovania nákladov presunom samotnej výroby na ďaleký východ. Namiesto toho vsádza na kvalitu spracovania.

Výrobná hala LOCINOX

Najskôr nie je náhoda, že mnoho špičiek vo svojom odbore vyrába práve v tejto oblasti.

Obraz prosperity a inovácie sa odráža už v histórii mesta a jeho pamiatkach. Ich existencia často súvisí s tým, že Gent bol významným hospodárskym centrom už od 11. stor. Gent má činorodosť jednoducho v génoch. Zásluhu na dobrých podmienkach pre rozvoj rôznych priemyselných odvetví má tiež fakt, že sa tu nachádza jedna z najvýznamnejších univerzít v Beneluxe. Zdroj chytrých hláv je jednoducho "po ruke."

Mesto bolo pokrokové aj v sociálnej oblasti. K zlepšeniu situácie remeselníkov došlo už v 14. storočí. Od tej doby boli totiž remeselníci združení do cechov, ktoré mali možnosť podieľať sa na politickom rozhodovaní v mestskej rade a po belgickej revolúcii roku 1830 vznikla v Gente prvá odborová organizácia v Belgicku.

Historické belgické mesto Gent
[Takto v Gente kedysi skladovali obilie]

Tak to len tak na úvod a teraz hurá do továrne:

Všetko od navrhnutie produktu, cez výrobu a jeho testovanie, až po jeho zabalenie sa deje pod jednou strechou. Výrobná hala je plná moderných číslicovo riadených strojov.

LOCINOX CNC sústruženie

Každý výrobok, či už zatvárač, alebo každý zámok prejde výstupnou kontrolou. Okrem toho je každý navrhnutý model podrobený zaťažkávacej skúške na špeciálnych strojoch simulujúci 500 tisíc cyklov. Napríklad každý model brány je umiestnený na stroj, ktorý ju zatvára a otvára. Kľukové mechanizmy od Locinoxu sú pomocou rotujúcich excentrov testované na 500 tisíc cyklov. Pre zaujímavosť, ak by sa za kľučku vzalo 20krát za deň, dosiahla by kľučka tohto počtu približne za 70 rokov. Benelux je vystavený nepriaznivým poveternostným vplyvom, a preto sú mechanizmy skúšané na odolnosť v roztoku slanej vody a náporoch vetra.

LOCINOX testovanie kľučiek
[Zaťažkávacia skúška LOCINOX kľukového mechanizmu: 500 000 krát vziať za kľučku]

Testovanie zatváračov brániek
[Takto sa v LOCINOXU testujú brány]

Vzorky bránok s komponentmi LOCINOX
Zámkové krabice LOCINOX

LOCINOX, ako zavedený výrobca chcel okrem iného spoznať svojich obchodných partnerov, či sú hodní reprezentovať so cťou značku tiež v smere ku koncovým zákazníkom. Hneď na úvod sa musíme pochváliť, že Studio H + H spĺňa tieto predstavy a my sa tešíme na užšiu spoluprácu.

Prejsť na produkt


Naše predajne
  • Predajňa a výdajné miesto eshopu
    Závodu míru 306/184
    360 17 Karlovy Vary - Stará Role
    Po - Pi | 8:00 - 16:00

    IČ: 03522865
    DIČ: CZ03522865
KovoPolotovary.cz na Firmy.cz
  • Showroom tieniacej techniky
    Moskevská 40
    360 01 Karlovy Vary
    Po - Pi | 8:00 - 12:00 / 12:30 - 16:00
© 2019 - 2024 KovoPolotovary.sk - všetky práva vyhradené
;

Pomôžte nám zlepšovať web - nastavenie cookies

Na čo najlepší zážitok z nakupovania potrebujeme Váš súhlas so spracovaním cookies, teda malých súborov, ktoré sa dočasne ukladajú vo Vašom prehliadači. Tieto súbory umožňujú funkčné vyhľadávanie, uloženie produktov v košíku, pamätajú si vaše prihlásenie a pomáhajú nám priblížiť Vaše záujmy, aby sme Vás neobťažovali nevhodnou reklamou.