Úvodná stránka

Somfy seriál: inteligentné ovládanie roliet, žalúzií a ďalšieho tienenia

Dátum:24.4.2024

Markízy, pergoly, žalúzie alebo rolety – pre všetky druhy vonkajšieho aj vnútorného tienenia má Somfy inteligentné riešenie, ako ho pohodlne ovládať. Už žiadna zabudnutá roztiahnutá markíza alebo rozpálená pracovňa. Poďte sa pozrieť na najmodernejšie možnosti inteligentného ovládania žalúzií, roliet a ďalšieho tienenia, ktoré z vášho domova urobia skutočnú inteligentnú domácnosť.

4 dôvody, ktoré vás o inteligentnom ovládaní tienenia presvedčia

Nie je to len o tom mať od tienenia ovládač a nemusieť sa zdvíhať, keď vám na obrazovku začne svietiť slnko. Pozrite sa, čo všetko inteligentné tienenie vie.

1. Maximálne pohodlie ešte než si spomeniete

Okrem diaľkového ovládača môžete tienenie ovládať cez mobilnú aplikáciu. Stačí ho napojiť na riadiacu jednotku TaHoma. Perfektnou vychytávkou sú potom automatické scenáre, na základe ktorých sa tienenie bude samo rozťahovať alebo zaťahovať. Rolety sa tak napríklad automaticky roztiahnu v čase, keď vstávate, alebo ich v celom dome jediným tlačidlom zatiahnete, keď sa ponáhľate preč.

Tienenie môžete vybaviť aj slnečným čidlom, aby sa samo roztiahlo/zatiahlo v závislosti na tom, koľko svieti slnko. Akonáhle sa zotmie, tienenie sa automaticky zatiahne, aby vám do domu nikto nevidel. Alebo sa zatiahne cez deň v spálni, aby sa pražiacim slnkom neprehriala. Tomu hovoríme pohodlie.

Slnečné čidlo Somfy

2. Úspora za energie

Inteligentné vonkajšie rolety v kombinácii so slnečným čidlom majú ešte jednu veľkú výhodu. V zime vám z domu nebude unikať teplo av lete sa naopak pariacim slnkom celý dom neprehreje. Ušetríte tak na energiách a doma vám bude stále príjemne.

3. Bezpečnosť voči poničeniu

Predstavte si, že počas dňa začne nečakane fúkať. Vy sedíte v práci a zrazu vám dôjde, že ste na terase nezatiahli markízu. Čo teraz? Vytiahnete telefón a jedným tlačidlom to napravíte! Aj keby ste boli na druhej strane republiky. S otrasovým čidlom to ale môže byť ešte jednoduchšie. Keď sa markíza rozochveje viac, než je v nastavení povolené, sama sa zatiahne. Nemusíte tak na nič myslieť a vietor si na markízu nepríde.

Otrasové čidlo Somfy

4. Odradenie zlodejov

Takéto vonkajšie rolety dokážu zlodeja odradiť. Dostať sa cez ne k oknu totiž nie je práve jednoduché. Koľkokrát sa ale stane, že ich v zhone zabudnete zatiahnuť, alebo sa vám nechce obiehať celý dom a zaťahovať rolety ručne? S inteligentným tienením zatiahnete rolety v celom dome jedným tlačidlom na telefóne.

Pokiaľ budete preč dlhšiu dobu, môžete si navyše vytvoriť automatické scenáre pre roztiahnutie tienenia v priebehu dňa. Nikto tak nespozná, že nie ste doma.

Inteligentné tienenie môžete ovládať hneď niekoľkými spôsobmi

Pokiaľ zvolíte inteligentný pohon Somfy, máte na výber z troch možností, ako tienenie ovládať:

  • Nástenným ovládačom na stene – nebojte, nemusíte k nemu ani naťahovať kábel a robiť zbytočne diery do steny. Stačí zaobstarať nástenný ovládač Somfy.
  • Ručným diaľkovým ovládačom – ten môžete mať buď jednokanálový a jedným ovládačom tak kontrolovať jedno zariadenie, alebo si to zjednodušiť s päťkanálovým ovládačom Somfy, ktorý prepojíte až s piatimi zariadeniami v dome.
  • Mobilnou aplikáciou – napojte pohon na riadiacu jednotku inteligentnej domácnosti TaHoma a všetko môžete ovládať v mobilnej aplikácii aj z druhého konca sveta.

Ovládanie žalúzií v aplikácii Somfy

Čo všetko pre inteligentné ovládanie tienenia so Somfy potrebujem?

Okrem samotnej markízy, pergoly, rolety alebo žalúzií je pre automatické ovládanie tienenia potrebné:

  • Pohon pre tieniace prvky Somfy
  • Ovládacie zariadenia – nástenný alebo diaľkový ovládač
  • Riadiaca jednotka TaHoma – vďaka nej budete môcť tienenie ovládať cez mobilnú aplikáciu. Na riadiacu jednotku môžete napojiť všetky inteligentné zariadenia v domácnosti.
  • Príslušenstvo – slnečné čidlo alebo otrasové čidlo pre automatické roztiahnutie/zatiahnutie tienenia v závislosti na sile slnečného svitu alebo vetra.

Zvládnem inštaláciu inteligentných žalúzií alebo roliet sám?

Aj keď sa vám snažíme s inštaláciou vždy čo najlepšie poradiť, nech ju zvládnete svojpomocne, pri tienení s inteligentným ovládaním to neodporúčame. Je potrebné byť naozaj precízne a pri najmenšej chybe v zameraní alebo montáži si ľahko spôsobíte škodu na dome alebo kúpenom zariadení.

Somfy je špičkou na trhu, a tak s ním pracuje mnoho výrobcov tieniacej techniky a lokálne Somfy Experti vám všetko aj namontujú. V Karlovarskom kraji sa o inštaláciu vášho tienenia s inteligentným ovládaním Somfy radi postaráme my, STUDIO H+H. Príďte sa za nami pozrieť do showroomu tieniacej techniky v Karlových Varoch, kde vám pomôžeme vybrať to najlepšie riešenie pre váš domov. Najdete nás na adrese Moskevská 40.

Chcete si z domova urobiť skutočne inteligentnú domácnosť Somfy?

Potom vám nesmie uniknúť ďalšie diely nášho Somfy seriálu.


Naše predajne
  • Predajňa a výdajné miesto eshopu
    Závodu míru 306/184
    360 17 Karlovy Vary - Stará Role
    Po - Pi | 8:00 - 16:00

    IČ: 03522865
    DIČ: CZ03522865
KovoPolotovary.cz na Firmy.cz
  • Showroom tieniacej techniky
    Moskevská 40
    360 01 Karlovy Vary
    Po - Pi | 8:00 - 12:00 / 12:30 - 16:00
© 2019 - 2024 KovoPolotovary.sk - všetky práva vyhradené
;

Pomôžte nám zlepšovať web - nastavenie cookies

Na čo najlepší zážitok z nakupovania potrebujeme Váš súhlas so spracovaním cookies, teda malých súborov, ktoré sa dočasne ukladajú vo Vašom prehliadači. Tieto súbory umožňujú funkčné vyhľadávanie, uloženie produktov v košíku, pamätajú si vaše prihlásenie a pomáhajú nám priblížiť Vaše záujmy, aby sme Vás neobťažovali nevhodnou reklamou.